Ympäristö

Sijaitsemme keskellä Keski-Suomen kansallismaisemia, kansallispuistojen keskittymässä.

Koskela tarjoaa lepopaikan retkeilijöille, pyöräilijöille, karavaanareille ja muille satunnaisille matkaajille, jotka kaipaavat luonnonrauhaa mukavuuksilla. Olitpa matkalla koko maan halki tai vain pistäytymässä, meillä kannattaa käydä pysähtymässä.

Lepopaikka retkeilijöille, pyöräilijöille, karavaanareille ja muille satunnaisille matkaajille

Pyhä-Häkin kansallispuisto

Pyhä-Häkin kansallispuisto

Pyhä-Häkin kansallispuisto upeine ikihonkineen on melkeinpä naapurissa! Reilu kahdeksan kilometrin välimatka on otollinen sellaiselle, joka ei halua retkipäivän päätteeksi miettiä kotimatkaa. Matka taittuu helposti vaikkapa pyörällä, ja pyöräilijöille meillä on myös pieni pyöränhuoltopiste. Anna sielusi levätä ikiaikaisessa metsässä, katseesi suon saroissa ja päivän päätteeksi ruumiisi untuvapeitteen pehmeässä syleilyssä Koskelan aitassa.

Saarijärvi tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa. Onhan täältä ponnistanut maailmalle moni tunnettu taiteilijakin! Löydä siis sinäkin inspiraatiosi Keski-Suomen epävirallisesta kulttuuripääkaupungista.

Pyhäjärvi

Pyhäjärvi kirkkaine vesineen ja upeine saarineen sekä luotoineen kirvoittaa seikkailumieltä ja tarjoaa paljon ihailtavaa ja koettavaa. Ota siis kanootti tai vene mukaan tai pyydä isäntäväeltä neuvoa veneen vuokrauksessa.

Vieraita ulkoavaruudesta? Summasjärvi, tai tutuille Summanen, on muinaiseen törmäyskraatteriin muodostunut järvi, jonka rannoilla ovat viihtyneet myös kivikauden asukit. Liekö tähtienvälinen lumovoima houkutellut esi-isämme paikalle, sillä arkeologisia löytöjä on tehty alueella paljon. Saarijärven museon ylläpitämä Kivikauden kylä esittelee muinaiselämää.

Karhupetäjä ja Pyhäkankaan karsikko

Karhupetäjä ja Pyhäkankaan karsikko ovat säilyneet muistoina vanhoista suomalaisperinteistä. Tunne entisaikain taika hengille pyhitettyjen ikipuiden lomassa.

Lisää etappeja kansallispuistojen ystäville löytyy Keski-Suomesta enemmänkin.

Rautalammilla sijaitseva Etelä-Konneveden kansallispuisto on kuin luonnollista jatkumoa luontoretkeilijälle. Käy melomassa tai veneilemässä kirkasvetisellä järvellä upeiden luonnonnähtävyyksien lomassa tai haasta itseäsi monipuolisessa maastossa.

Salamajärven kansallispuisto Kivijärvellä täydentää kansallispuistojen pyhän kolminaisuuden. Ihastele upeaa suomaisemaa pitkospuilta tai vaella Koirajoen aarnimetsän sammalmättäillä. Äläkä unohda kiikareita kotiin, sillä monenkirjavan linnuston lisäksi voi onnekas nähdä maastamme jo kerran kadonneen metsäpeuran!

Tutustu myös näihin:

Ovet ovat auki

Ota yhteyttä ja tule käymään

Puhelin: 040 841 4092

Sähköposti: majoituskoskela@gmail.com